Friday, October 11, 2019

Då flyttar vi igen - Ferragudo nästa

Efter en vecka i Portugal blev det klart att vi ska flytta igen.
Orsaken är främst administrativ. När vi i veckan påbörjade processen med att få NHR-status i Portugal, stod det klart att vårt sexmånaders kontrakt på ett Air BnB-boende inte skulle godtas av portugisiska myndigheter som ett fast boende. Air BnB har ungefär samma status som en campingplats i myndigheternas ögon - dessutom är det i princip ingen hyresvärd som skattar för hyresintäkterna.
Vi började direkt jaga ett nytt boende. På torsdagen fick vi napp på en lägenhet i Ferragudo. Vi besökte den och blev jättenöjda med vad vi såg.
Samhället Ferragudo är en gammal fiskeby som fortfarande är tämligen genuin. Vi var där i januari när vi rekade olika samhällen, och tyckte redan då att det var trevligt. Helt annorlunda gent emot det mer turistiska Armacao de Pera. Lägenheten ligger mitt i centrum, men utan störande trafik. Flera restauranger runt om, till och med i samma hus.
Lägenheten är stor och har dessutom tre stora terasser. Allt är nytt och fräscht, en hyresgäst före oss har bott där åtta månader. Garage för bilen ingår, och förråd i garaget där vi kan ha golfprylar, takbox, cyklar m m.
Totalt sett är det ett lyft boendemässigt, men lite störigt att behöva flytta igen. Den här gången blir det mer att fixa, den nya lägenheten är inte lika välutrustad med köksprylar (tallrikar, kastruller, m m) som den första vi flyttade in i. Mattor och gardiner saknas också.  Så det blir nog nytt besök på Ikea.
Dessutom måste vi fixa internetabonnemang, avtal om gasleveranser (gasspis) med mera.
 Jättestor takterass med härlig utsikt
En annan terass med grill. Nästan lika bra utsikt


1 comment:

  1. Det låter intressant med den nya lägenheten, och blev lite nyfiken. Hur stor är den och vad är månadsavgiften?

    ReplyDelete